Business Platform Services

Een dag uit het leven van

Een dag uit het leven van… een netwerkarchitect
Als netwerkarchitect bij Ordina bestaat je werk voornamelijk uit prognoses maken en documenteren. Jij vertaalt de vraag vanuit de business naar de techniek, waarbij je de controle houdt over de processen en door jou aangenomen building blocks.

Maar hoe vertaalt zich dat naar de praktijk? Oftewel: hoe ziet een dag in het leven van een netwerkarchitect eruit? We nemen je mee..

Het begin van je dag
De dag begint met het begroeten van je collega’s en het scoren van een werkplek. Je haalt een kop koffie en neemt je mail door, met daarin mogelijk calamiteiten die plaatsgevonden hebben toen je weg was. Er staat een paar leuke thema’s tussen; de eerste die je opvalt zijn de escalaties. Eén van de berichten daarover is direct aan jou gericht. Dat vraagt om actie: je beoordeelt de prioriteit en besluit direct met een antwoord te komen.

Jouw uitdaging
Het gaat namelijk om de oplevering van een PSA voor één van de vele lopende projecten, in dit geval een innovatieproject. Er is in het project voor gekozen om één van de kritische applicaties niet langer op Oracle, maar op SQL te hosten. Tegelijkertijd zijn er discussies rondom een LCM-proces en de externe toegangen. In de PSA staan deze details nog niet uitgeschreven. Aan jou het verzoek dit alsnog te doen. Je laat de aanvrager weten dat de details pas in een HLD/TO naar voren dienen te komen en niet in een project waar de oplossing überhaupt nog niet geformaliseerd is. Er wordt tenslotte over functionele argumenten gesproken. Daarmee is het verzoek voor nu afgehandeld en kun je verder met de volgende taak.

Betrokken
De tweede mail die je behandeld is niet direct aan jou gericht, maar je wordt wel in de cc meegenomen.  Het heeft betrekking op een keuze die je tijdens een meeting hebt gemaakt: om het geheel van de SFTP te implementeren naar het idee en met de productkeuze van de ‘outsourcing- partij’. Er is wat onrust al het gaat om de kosten en de doorlooptijd ervan. Dit is zorgvuldig in het plan van aanpak gedekt, maar het is aan jou om de business gerust te stellen en duidelijk te maken dat een uitloop in het project niet te voorkomen is. De planning van enkele andere projecten zal dus aangepast moeten worden. Deze projecten worden na initiatie van jouw kant afgevangen in een exceptie.

Spontaan bezoek
Na de lunch en het bijwonen van een korte kennissessie, komt plots de manager IT bij je langs met de vraag of een andere applicatie inmiddels doorgang heeft gevonden. Je geeft aan dat het om een interne standaard applicatie gaat, waar jij een PSA en HLD voor gemaakt hebt. Deze ligt bij de outsourcing ter implementatie en de uren zijn inmiddels toegezegd en geregistreerd. Er ligt alleen nog geen TO waarop gebouwd kan worden. Dat TO wordt trouwens ook door jou gereviewd, omdat je als infra architect fungeert als een soort quality assurance voor de business- en functionele managers en beheerders. Zij begrijpen behalve de werking van hun applicaties namelijk niet de volledige IT-techniek.

Nadat je de manager IT weer volledig bijgepraat hebt, is het tijd om je PC af te sluiten. Je checkt nog één keer of je echt niks over het hoofd gezien hebt en gaat dan lekker naar huis. Morgen weer een dag vol verzoeken, kennisdeling en uitdagingen.

Meer weten?
Heb jij het in je om netwerkarchitect bij Ordina te worden? Of wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Huub van Es, Senior Programma Manager via 06-54766777 of huub.van.es@ordina.nl