Business Platform Services

Een dag uit het leven van

Een dag uit 't leven van een Infrastructuur Projectmanager

Vandaag werkbezoek in Roermond. De klant voor wie ik werk, gaat een nieuwe vestiging betrekken en ik ben als projectmanager verantwoordelijk voor de ICT componenten daar. Aangezien de afspraak wat later op de dag is, ga ik eerst even thuiswerken. Bijkomend voordeel is dat ik dan gezellig met de kinderen kan ontbijten voordat zij naar school gaan.

Later op de dag arriveer ik op de plaats van bestemming. Het pand is nog helemaal leeg en moet van scratch af aan worden opgebouwd. Als projectmanager Infrastructuur dien ik te zorgen voor de gehele ICT; van de datakabel die van buiten komt tot en met de patchkast, de switches die daar hangen naar wall outlets in het kantoor die leiden naar de mini-pc’s en telefoons op de bureaus, de acces points van de wifi en narrowcasting sytemen. Aangezien deze klant meerdere verhuizingen voor de boeg heeft, help ik mee met het opzetten van de projectorganisatie om zo te komen tot een standaard verhuis project.
Hiervoor is intensief overleg nodig met aan de ene kant het facilitair bedrijf en aan de andere kant de ICT leveranciers. Na een paar uur hebben we de benodigde informatie om verder te kunnen en stap ik in de auto. Onderweg pleeg ik een aantal telefoontjes om alvast wat zaken in gang te zetten en informeer mijn ICT manager over de voortgang.

Ik rij naar het hoofdkantoor van Ordina voor een leuke avond met mijn collega projectmanagers. Als practice lead ben ik aangesteld om de inhoudelijke kant van onze infrastructuur practice te blijven ontwikkelen. Vanavond op het programma staat een presentatie over nieuwe business proposities waarmee de BPS unit zich onderscheidt in de markt. Ik ben er altijd een voorstander van om niet alleen maar te zenden, maar het luisterend publiek ook spelenderwijs in beweging te krijgen. Werkvorm van vanavond: Het Lagerhuis. En discussie ontstaat er, eindigend in honger naar meer kennis. Of zoals collega het verwoordde: “Toen ik hier kwam was ik bekaf, maar nu bruis ik weer van energie”. En daarmee ik dus ook. Het uurtje naar huis rijden daarna (vandaag in totaal 350 km afgelegd) is dan ook heerlijk moment de veelzijdige dag af te sluiten.

Wil je meer weten over BPS binnen Ordina, neem dan een contact met mij op via menno.van.den.bosch@ordina.nl of op +31 (0)6 5536 2127