Business Platform Services

Een dag uit het leven van

Een dag uit het leven van een OPS engineer in een DevOps team

Meer weten hoe jouw dag er uit ziet als OPS Engineer bij Business Platform Services? Lees hieronder een leuk verhaal van een van onze engineers. 
Rond 7:30 begint mijn dag na de eerste koffie en aansluiten van mijn laptop. Dan even een eerst scan door de email en een praatje met collega's en eventueel een incident dat opgelost moet worden. Ik zit in 3 projecten en heb daardoor 3 "lijstjes" van werkzaamheden. Voor het eerste project moet er een nieuwe PAT omgeving komen en daarvoor moeten 2 nieuwe servers besteld worden. Voor het tweede project moet voor SSIS autorisatie groepen aangevraagd worden bij de afdelingsautorisatie specialist. Het derde project is voornamelijk monitoring als man van de dag en ik ben vandaag niet ingeroosterd.

2 Virtuele windows servers zijn snel via de "infrashop" besteld en een kort overleg met de "AAS" staat er een JIRA punt op zijn naam met het verzoek tot het aanmaken van de groepen. Dan is het al snel 11:00 en hebben we onze sprintwissel van het eerste project. Dit begint met een demo van de ontwikkelaar en een korte discussie met de product owner over de impact op de database. Dan een retrospective over de laatste sprint, een hoop dingen zijn goed gegaan, maar altijd kunnen er dingen beter. We eindigen met de planning voor onze volgende release en dit is nog net aan haalbaar.

In het restaurant even snel een broodje halen en dan voor vier ogen procedure meekijken met een deployment middels XLDeploy op een acceptatie omgeving. Dan rond 15:00 naar huis om de files te vermijden en om 16:00 ben ik thuis weer ingelogd op mijn persoonlijke virtuele werkplek. Helaas komt er een bevinding op deze release dat terug moet naar de ontwikkelaar. Dit wordt de eerste release die met XLDeploy gaat en een setting in IIS die niet goed staat kan ook meegenomen worden. Een korte blik in Outlook en de dag zit erop. Tijd voor avondeten.