Business Platform Services

Een dag uit het leven van

Een dag uit het leven van… een OPS engineer binnen het DevOps team
DevOps Engineers automatiseren de weg naar succesvolle digitale innovaties. Maar hoe ziet een gemiddelde werkdag in die functie eruit?

Frisse start
“Ik begin de werkdag om 7:30 uur. Na een kop koffie en het aansluiten van m’n laptop, scan ik m’n mailbox en praat ik even met collega’s bij om erachter te komen of er dringende zaken zijn die m’n aandacht vragen. Vandaag zijn er geen incidenten waar ik direct actie op moet ondernemen, dus ik kan rustig aan mijn eigen actielijst beginnen.”

Drie projecten tegelijk
“Op dit moment ben ik betrokken bij 3 lopende projecten. Van elk hou ik een aparte takenlijst bij. Het eerste project bestaat voornamelijk uit monitoring, maar omdat ik daar vandaag niet voor ingeroosterd ben kan ik direct verder. Voor het tweede project moet een nieuwe PAT omgeving gemaakt worden. Daar zijn 2 nieuwe virtuele Windows servers voor nodig, dus die bestel ik eerst via de ‘infrashop’. Die klus is snel geklaard, waardoor ik direct verder kan met een taak voor het derde project: het aanvragen van autorisatiegroepen bij de afdelingsautorisatiespecialist.”

Sprint
“Om 11:00 vindt een sprintwissel van het tweede project – waarvoor ik de servers besteld heb- plaats. Die begint met een demo van de ontwikkelaar en gaat over in een korte discussie met de product owner over de impact op de database. Vervolgens evalueren we de vorige sprint. Er zijn veel dingen goed gegaan, maar er waren ook dingen die beter hadden gekund. Nadat we de sprint besproken hebben eindigen we met de planning voor de volgende release. Deze blijk nog steeds haalbaar, dus dat is mooi.”

Deployment
“Het is inmiddels lunchtijd, dus ik haal even een broodje in het restaurant. Vervolgens kijk ik vanuit de ‘vier ogen procedure’ mee met een deployment, door middel van XLDeploy in een acceptatieomgeving. Dit wordt de eerste release met XLDeploy. Om 15:00 pak ik mijn spullen en ga ik om files te vermijden naar huis.”

Werken vanuit huis
“Daar aangekomen log ik in op mijn persoonlijke virtuele werkplek, waar ik verder ga met waar ik mee bezig was. Helaas komen we tot de conclusie dat de release terug moet naar de ontwikkelaar. Na die bevinding loop ik mijn mailbox nog een keer door, maar er is niks wat nog afgerond hoeft te worden. Tijd voor het avondeten.”

Meer weten?
Heb jij het in je om DevOps Engineer te worden bij Ordina? Of wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Huub van Es, Senior Programma Manager via 06-54766777 of huub.van.es@ordina.nl