Business Platform Services

Een dag uit het leven van

Een dag uit het leven van… een Netwerk Engineer
Netwerk Engineers automatiseren de weg naar succesvolle digitale innovaties. Maar hoe ziet een gemiddelde werkdag in die functie eruit?

Huub: “Ik begin vandaag om 7:00 uur met werken. Gelukkig kan ik dat vanuit huis doen, dus hoef ik alleen even de schermen aan te zetten en in te loggen. Ik kan meteen verder met het rapport waar ik gisteren aan begonnen ben. Van de week draaide ik een scriptje dat op een lijst van netwerkapparaten in kan loggen en daarop de uitvoer van opdrachten vanuit een ander lijstje verzamelt. De kern van het script is al meer dan 10 jaar oud en grijpt zelfs terug op een systeem dat ik eind vorige eeuw bij mijn eerste klant maakte. Omdat het script in één keer alle informatie verzamelt, kan ik de uitvoer nu verwerken zonder iedere keer opnieuw te hoeven inloggen en is het ook veel consistenter dan wanneer ik gedurende de week steeds kleine stukjes informatie verzamel.”

Nauwkeuriger werken
“Als Netwerk Engineer ben ik natuurlijk geen echte softwareontwikkelaar, maar kunnen programmeren is toch verdraaid nuttig. Een script is immers veel betrouwbaarder dan het handmatig intikken van commando’s of het knippen en plakken van gegevens. Zelfs wanneer je iets ‘maar één keer’ hoeft te doen loont het meestal de moeite om 4 uur aan het schrijven van een script te besteden in plaats van 3 uur handmatig gegevens te verwerken. In de praktijk blijft het namelijk vaak niet bij ‘iets maar één keer doen’. En zelfs wanneer dat wel het geval is, kun je nog steeds beter je tijd aan het maken van een script besteden. Het lukt je namelijk echt niet om 3 uur lang geconcentreerd en foutloos dezelfde handelingen te verrichten, terwijl 4 uur lekker achter elkaar programmeren makkelijk vol te houden is.” "Het gevarieerde werk en de afwisseling in deze dag, maakt dat ik met een tevreden gevoel terug naar huis ga."

Meer weten?
Heb jij het in je om Netwerk Engineer te worden bij Ordina? Of wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Huub van Es, Senior Programma Manager via 06-54766777 of huub.van.es@ordina.nl