Architectuur

Meer over Architectuur

Architectuur vormt het framework van dat wat er gebouwd gaat worden. Het fundament waarop alle eisen, wensen en mogelijkheden samenkomen. Niet alleen bij de bouw van een stadion of kantoorgebouw, maar ook als het gaat om nieuwe softwareapplicaties.

Van strategisch tot tactisch en operationeel
Met een groeiende behoefte naar het automatiseren van processen en het ontwikkelen van nieuwe applicaties, stijgt ook de vraag naar goede softwarearchitecten. De Ordina business unit Architectuur bestaat uit strategische-, tactische en operationele architecten met elk hun eigen specialisatie. Zij werken voor vrijwel alle grote overheidsinstanties, maar ook voor vervoerders en overige industrieën. Of het nou gaat om de automatisering van Big Data, werken in Cloudoplossingen en werken volgens de Agile of DevOps methode: architecten maken de SMART vertaling van klantwens naar concreet resultaat en vormen het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken intern en extern. Het uitzetten en bewaken van de grote lijnen vraagt om de nodige ervaring. De afdeling Architectuur bestaat dan ook vooral uit mannen en vrouwen vanaf 40 jaar, maar nieuwe aanwas met een decennium minder ervaring is er van harte welkom.

Lijnen uitstippelen en ruimte geven
Als architect stippel je de lijnen van het project uit, maar laat je tegelijkertijd de ruimte aan de betrokken professionals om datgene te doen waar ze goed in zijn. Je vertrouwt, verbindt en motiveert, waardoor het beste in eenieder naar boven komt. Daarvoor hoef je niet over specialistische kennis van iedere tak te beschikken: wel spreek je ieders taal en weet je de klantwensen op de juiste manier te vertalen naar een concrete vraag.

Balans tussen proces, informatie en applicatie
Wat een architect van grote toegevoegde waarde maakt, is het vermogen om zich binnen de driehoek van procesarchitectuur, informatiearchitectuur en applicatiearchitectuur te bewegen. Je vertaalt niet alleen de klantwens naar een plan van aanpak, maar beschikt over de kennis en kunde om ervoor te zorgen dat de uitvoer ervan ook daadwerkelijk tot stand komt. Dat vraagt behalve een stukje technische kennis om sterke communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en een flinke dosis overtuigingskracht. Binnen jouw functie streef je naar de rol van trusted advisor: degene die een begrijpelijk, gedegen en onderbouwd antwoord op klantvragen geeft.

Eigen ontwikkeling
Als architect beschikt je over een sterke drive om je te blijven ontwikkelen. Je blijft graag op de hoogte van de laatste innovaties, zodat je hier op tijd op in kunt spelen. Ordina zorgt er op haar beurt voor dat je alle ruimte en middelen krijgt om dat ook te doen. Aan de hand van trainingen en cursussen –van projectmanagement tot scrum tot LinkedIn-, tot tweewekelijkse inbelsessies waarin met jouw collega-infrastructuurarchitecten kunt sparren. Dankzij de uiteenlopende opdrachtgevers en ontwikkelingsmogelijkheden zijn er legio doorgroeimogelijkheden binnen en buiten functie: wat dacht je er bijvoorbeeld van om namens Ordina op te treden als kennisexpert tijdens (inter)nationale seminars? Kortom, de mogelijkheden zijn er. Jij hoeft ze alleen maar te benutten.

Wil jij weten of werken bij de Architectuur Units van Ordina iets voor jou is? Neem dan contact op met Kim Rouwenhorst via kim.rouwenhorst@ordina.nl