Afstudeeropdracht GEO-ICT Remote Sensing – Regio Noord Solliciteer nu

Afstudeeropdracht GEO-ICT Remote Sensing – Regio Noord#DaaromBijOrdina

Samen duurzaam innoveren. Dat is hoe Ordina het doet. Dat betekent dat Ordina investeert in jong talent en afstudeerstages wil aanbieden waar je echt iets aan hebt in je carrière. Het betekent ook dat je als afstudeerder de ruimte krijgt om mee te denken over innovaties die ook echt een oplossing zijn. Wij geloven dat ICT weer voor mensen moet worden. Door de humanisering van ICT versmelten menselijke behoeften en technologie. Dit vind je terug in onze afstudeerstages.

#DeAfstudeeropdracht
Heidebrand in Nationaal Park Veluwezoom of grote heidebrand gaande op de Veluwe, dit zijn jaarlijks terugkerende nieuwskoppen. Op de Veluwe is een onbeheersbare natuurbrand één van de grootste risico’s! Hoe kunnen ontwikkelingen in de IT worden ingezet om deze risico’s te lijf te gaan? Concreter, op welke wijze kan sensortechnologie bijdragen aan het reduceren van het risico op heidebranden?

Voor deze afstudeeropdracht ga je onderzoeken hoe kan worden bepaald welke plek in een natuurgebied het grootste risico op een heidebrand heeft. Door gebruik te maken van sensortechnologie is het mogelijk risicogebieden voor branden te definiëren. Je zal moeten bepalen welke factoren meegenomen worden om de risico’s in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid neerslag, de temperatuur en de vegetatie. 

Op het moment dat er een natuurbrand is uitgebroken is het van belang om te kunnen bepalen welke aangrenzende gebieden het grootste risico lopen. Naar welke gebied zal de brand overslaan? Welke gegevens zijn van belang om te verzamelen om dit risico in kaart te brengen en hierop vervolgens te kunnen acteren?

De brandweer dient adequaat op te kunnen treden om de brand zo snel mogelijk te blussen. De brandweerwagens moeten door het natuurgebied worden genavigeerd en hierbij moet met diverse factoren rekening worden gehouden, bijvoorbeeld met het gewicht van de wagen. Dit betekent dat de route dynamisch moet worden bepaald.

Door gebruik te maken van Remote Sensing ga jij met de afstudeeropdracht een directe bijdrage leveren aan het verkleinen van de kans op toekomstige natuurbranden.

#WieBenJij

Jij bent een afstudeerstudent HBO/WO in een opleiding met een stevige informatica component. Daarnaast heb je affiniteit met het GEO-ICT vakgebied en aantoonbare interesse in programmeren met Java en/of Microsoft

Verder ben je:   

 

  • Communicatief vaardig
  • Creatief
  • Een doorzetter

#DitVerdienJe

Afstuderen binnen de Ordina Afstudeercampus betekent werken aan uitdagende, innovatieve opdrachten. Doordat je met studenten die in dezelfde fase van hun studie zitten afstudeert leer je bovendien van en met elkaar. We zorgen ervoor dat je direct onderdeel uitmaakt van Ordina en bieden je een uitstekende begeleiding. Je wordt gekoppeld aan een inhoudelijk expert met jarenlange ervaring en we ondersteunen je in het afstudeerproces. Natuurlijk hoort hier een goede stagevergoeding bij, net als een eigen werkplek en laptop. 

#MeerWeten
Solliciteer via de sollicitatiebutton. Meer weten? Neem dan contact op met Marius Mulder, te bereiken op 06-10262070. Het doorlopen van een Pre Employment Screening (ook wel ‘PES’ of ‘Screening’ genoemd) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Ordina doe je omdat je gelooft dat we ICT voor mensen kunnen laten werken. Samen duurzaam innoveren. Daar staan we voor. We kennen onze klanten en zetten ICT in om hun klanten te helpen, strategie te versterken en bedrijfsproces te verbeteren. Zo maken we de toegevoegde waarde van nieuwe technologie concreet voor organisaties, mens en maatschappij. Deel je deze overtuiging met meer dan 2500 Ordina collega’s, dan heten we je welkom bij de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener van Nederland. Ordina. ICT voor mensen.