Afstudeeropdracht Software Engineering – Regio Noord Solliciteer nu

Afstudeeropdracht Software Engineering – Regio Noord#DaaromBijOrdina

Samen duurzaam innoveren. Dat is hoe Ordina het doet. Dat betekent dat Ordina investeert in jong talent en afstudeerstages wil aanbieden waar je echt iets aan hebt in je carrière. Het betekent ook dat je als afstudeerder de ruimte krijgt om mee te denken over innovaties die ook echt een oplossing zijn. Wij geloven dat ICT weer voor mensen moet worden. Door de humanisering van ICT versmelten menselijke behoeften en technologie. Dit vind je terug in onze afstudeerstages.


#DeAfstudeeropdracht
Hieronder vind je een voorbeeldopdracht waar we nu afstudeerders voor zoeken. Heb jij andere ideeën, dan zijn die uiteraard van harte welkom.

Blockchain beheert vertrouwen tussen ICT dienstverleners en haar klanten.
ICT dienstverleners (zoals Ordina) verhuren personeel aan andere bedrijven. Dit kan zowel op projectbasis als op urenbasis. In de praktijk worden veel medewerkers van ICT dienstverleners op uurbasis verhuurt aan haar klanten. Hierbij moeten de medewerkers hun uren nauwkeurig bijhouden in zowel de systemen van de dienstverlener als die van de klant.
Werknemers moeten hierdoor op verschillende systemen hun uren boeken en hierin gaat veel fout. Urenstaten tussen de verschillende systemen komen vaak niet overeen, wat tot veel onnodig werk leidt bij het herstellen van deze fouten. Omdat zowel klant als dienstverlener hun eigen uren willen bijhouden en elkaar hierop niet blindelings kunnen of willen vertrouwen zullen medewerkers altijd hun uren moeten bijhouden in twee systemen.

Blockchain technologie wordt gezien als mogelijke oplossing van dit probleem. Door middel van blockchain technologie kan men vertrouwen digitaliseren. Hierbij is het gehele systeem in handen van zowel de dienstverlener als haar klanten. Hierbij hebben beide partijen inzicht in de transacties en moeten beide partijen een urenstaat goedkeuren via hetzelfde systeem. Doordat de goedkeuringen door verschillende computers van zowel de klant als de dienstverlener worden gevalideerd is het praktisch onmogelijk om het systeem te manipuleren. Als student ga je op zoek naar de mogelijkheden van zo’n systeem en ga je een proof of concept ontwikkelen om je bevindingen te bewijzen. Je gaat een demo bouwen waarbij een werknemer in staat is zijn uren in te voeren en waarbij de dienstverlener en de klant deze kunnen controleren en goedkeuren.

Usability
Deze opdracht kan ook gebruikt worden voor een student van een usability opleiding. De focus van de opdracht ligt dan op de gebruikerskant voor zowel de managers als de werknemers.

Marius Mulder Coördinator Afstudeercampus 0610 262 070

#WieBenJij

Jij bent een afstudeerstudent HBO/WO in een opleiding met een stevige informatica component. Daarnaast heb je:

  • affiniteit met het ICT vakgebied
  • aantoonbare interesse in programmeren met Java en/of Microsoft

#DitVerdienJe

Bij Ordina vind je the best of both worlds. Je realiseert zichtbare vernieuwing bij de grootste bedrijven van Nederland, maar werkt in kleine teams met betrokken mensen. Je bent een spil in het datagedreven tijdperk. En daar hoort een goede beloning bij. Net als een contract voor onbepaalde tijd, flexibele arbeidsvoorwaarden en collectieve regelingen. Omdat we voor mensen gaan die het verschil willen maken, sturen we je bovendien op pad met een goede laptop, telefoon en leaseauto of vervoersregeling. Dan houdt niets je meer tegen om processen slimmer te maken waar we allemaal iets aan hebben.


#meerweten

Solliciteer via de sollicitatiebutton. Meer weten? Neem dan contact op met Kim Rouwenhorst, te bereiken op 06-53367998. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Het doorlopen van een Pre Employment Screening (ook wel ‘PES’ of ‘Screening’ genoemd) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Ordina doe je omdat je gelooft dat we ICT voor mensen kunnen laten werken. Samen duurzaam innoveren. Daar staan we voor. We kennen onze klanten en zetten ICT in om hun klanten te helpen, strategie te versterken en bedrijfsproces te verbeteren. Zo maken we de toegevoegde waarde van nieuwe technologie concreet voor organisaties, mens en maatschappij. Deel je deze overtuiging met meer dan 2500 Ordina collega’s, dan heten we je welkom bij de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener van Nederland. Ordina. ICT voor mensen.