Business Unit Manager Business Intelligence Solliciteer nu

Business Unit Manager Business Intelligence#DaaromBijOrdina

Ordina N.V. is één van de grootste Nederlandse ICT-consultancy bureaus. Zij is met meer dan 2.900 medewerkers actief in vele sectoren van de Nederlandse en Belgische samenleving met als doel daar een blijvende bijdrage te leveren aan een digitale wereld, die mensen vooruit helpt. Kenmerkend voor Ordina is haar focus op de verbinding tussen mens en ICT (meer dan organisatie en ICT). Ordina gelooft dat daar de toekomst ligt.
Ordina N.V. is beursgenoteerd aan de Euronext en had in 2015 een omzet van 348 M euro. Zij is primair actief in Nederland, België en Luxemburg. Na een periode van strategische heroriëntatie zijn de resultaten solide (EBITDA van 6,6% in eerste halfjaar 2016) en is de onderneming schuldenvrij en gereed voor verdere groei.
Ordina heeft zich de afgelopen jaren omgevormd naar een dynamische en innovatieve organisatie en heeft haar management en organisatie daarop aangepast. Ondernemerschap binnen de kracht van een grote, beursgenoteerde onderneming is daarbij het centrale thema. De activiteiten zijn geclusterd in VisionWorks (Digital Marketing en Business Intelligence), OSD (Software Ontwikkeling), RT&O (Requirements, Testing, Ops), PPC (Projectmanagement, PMO), Beheer & Outsourcing, SourcePower (de flexschil van Ordina) en de Marktluiken (Business Consulting). Om de top-35 grootste accounts geïntegreerd te kunnen bedienen is een separate Sales- en Accountmanagementorganisatie ingericht, die alle activiteiten commercieel ondersteunt.
Ordina VisionWorks is verantwoordelijk voor de ‘business-intelligence’-activiteiten. Met meer dan 150 FTE gericht op het gehele proces van strategie tot en met uitvoering mag zij zich rekenen tot de top van Digital/Business Intelligence in Nederland. VisionWorks bestaat uit de units Business Architecture, Digital Marketing en drie regionaal georganiseerde business units Business Intelligence. Elke unit is winstverantwoordelijk en bestaat uit circa 30 experts, geleid door een Business Unit Manager. De business unit managers vormen met de Principal Experts (thoughtleaders) en de algemeen directeur het MT van VisionWorks.
VisionWorks werkt nauw samen met andere onderdelen van Ordina, waaronder Marktluiken, en de sales- en accountmanagement organisatie voor de top-35 accounts. VisionWorks is verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van BI, de ontwikkeling van oplossingen en de succesvolle uitvoering van projecten bij haar klanten. Voor voorbeelden verwijzen we je graag naar de website van ordinavisionworks.nl.
De razendsnelle ontwikkeling op het terrein van Digital Marketing, digitalisering en big data hebben een grote impact op de groei van VisionWorks. De verwachting voor de komende jaren is dat die groei alleen zal toenemen. Hierdoor is een vacature ontstaan voor een ondernemende Business Unit Manager Business Intelligence.

De rol van Business Unit Manager is bij uitstek de plek voor een verbinder met ambitie, die met een team wil bouwen aan mooie opdrachten bij aansprekende klanten. Ordina heeft bewust gekozen om business units als ‘groeikernen’ voor BI op te zetten: groot genoeg om
zelf te ondernemen en tegelijkertijd met meer dan voldoende groeipotentieel voor de betreffende manager.
Als Business Unit Managers ben je met een team van circa 30 experts actief bezig Ordina VisionWorks te positioneren. Dit kan door expertise-opdrachten aan te gaan, grotere projecten uit te voeren tot en met complexe Digital Transformations in samenwerking met andere onderdelen van Ordina. Je klanten zijn de top-35 accounts van Ordina én klanten, die jij en je team zelfstandig hebben ontwikkeld. Hierdoor bouw je een mooie portefeuille met duurzame relaties op.
Je legt de verbinding tussen het business issue en Visionworks experts. Want jij begrijpt de (business) opdrachtgever en je bent in staat deze te vertalen naar aansprekende oplossingen (consultative/conceptual selling). Je ontwikkelt nieuwe oplossingen voor concrete klant-thema’s (service offerings), waardoor je nog beter je team helpt te transformeren van experts, die inhoudelijk het beste willen leveren, naar consultants, die business impact creëren bij hun klanten.
Ordina’s lijfspreuk is: “ICT voor mensen”. Niets is minder waar voor Business Intelligence. Juist op het snijvlak van beslissingsondersteuning en menselijke nuance speelt VisionWorks een onmisbare rol. De BUM weet dit over te brengen op zijn team door ze niet alleen als inhoudelijk expert te laten ontwikkelen, maar vooral ook als een betrokken mens, die begrijpt wat belangrijk is voor klanten. Tegelijkertijd neem je de functionele verantwoordelijkheid binnen het MT van VisionWorks voor één van de vakmatige gebieden en maakt het mogelijk dat consultants daarin kunnen innoveren.
De Business Unit Manager is onderdeel van het Management Team van Ordina VisionWorks en medeverantwoordelijk voor de integrale strategische ontwikkeling van BI. Zij/hij rapporteert direct aan de directeur VisionWorks.

Hasna Bouiss Corporate Recruiter +31(0)6 12965103

#WieBenJij

De BUM beschikt over uitstekende resultaatsgerichte en communicatieve eigenschappen opgedaan in een commerciële of leidinggevende rol. Zij/hij heeft affiniteit met IT en/of BI vanuit een business perspectief. Bij voorkeur werkt zij/hij nu bij een IT-onderneming, een BI-Solutions Vendor of in Digital Marketing.
Zij/hij heeft visie en gebruikt die om de issues van vandaag aan te pakken. Ervaring met betrekking tot BI-gerelateerde thema’s (Architectuur/Governance, Datamining & management, Business Analytics, Presentatie/Reporting en Digital Marketing) is geprefereerd.
Zij/hij is gewend consultants te coachen en te ontwikkelen. Zij/hij weet daarin klantbelang en medewerkersbelang te balanceren.

Kennis en ervaring:

 • Meer dan 7 jaar ervaring in (IT-) consultancy, professionele dienstverlening of commercieel management;
 • Leidinggevende (project-)ervaring en/of ervaring in deliverymanagement;
 • Aantoonbare kennis van BI-gerelateerde business-thema’s;
 • Kennis van de BI-instrumenten en IT-oplossingen;
 • Ervaring in het ontwikkelen en naar de markt brengen van Service Offerings/Conceptual Selling;
 • Goede vaardigheid van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • HBO/WO werk- en denkniveau.
Eigenschappen:
 • Kan duurzame zakelijke relaties aangaan op BU niveau bij klanten;
 • Weet een effectief team te leiden door een juiste mix van delegatie, resultaatsgerichtheid en motivatie;
 • Weet mensen te inspireren en tot actie aan te zetten;
 • Teamspeler, die anderen voor zijn ideeën weet te winnen en de matrix-organisatie optimaal weet te benutten.
Ordina heeft ondernemerschap hoog in het vaandel en kenmerkt zich als een platte en toegankelijke organisatie met volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De verdere persoonlijke ontwikkeling en loopbaan behoort nadrukkelijk tot de verwachtingen.
De beloning is aangepast op de functie en heeft behalve een goede vaste beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden, een zeer goede performance-afhankelijke component.

#DitVerdienJe

Wanneer je aan de slag gaat bij Ordina, bieden wij jou:

 • ‘het beste van twee werelden’: de doorgroeimogelijkheden en mooie klanten van een grote organisatie, de betrokkenheid en samenwerking van het werken in kleine teams
 • de ruimte om mee te bouwen aan zichtbare projecten in onze digitale wereld
 • de mogelijkheid om te werken aan duurzame innovaties
 • een informele en open cultuur
 • uitgebreide trainingsmogelijkheden aan de Ordina Academy
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • een goed salaris, afgestemd op je rol, ervaring en prestaties
 • collectieve regelingen, waaronder winstdeling, pensioen en ziektekostenverzekering
 • flexibel arbeidsvoorwaardenpakket
 • alle faciliteiten om prettig te kunnen werken, zoals een laptop, telefoon en leaseauto / vervoersregeling

Wil je meer lezen over de strategie, doelen en ambities van Ordina? Bezoek www.ordina.com

#meerweten
Solliciteer via de sollicitatiebutton. Meer weten? Neem dan contact op met Hasna Bouiss, te bereiken op 06 -12 96 51 03 . Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Het doorlopen van een Pre Employment Screening (ook wel ‘PES’ of ‘Screening’ genoemd) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Werken bij Ordina doe je omdat je gelooft dat we ICT voor mensen kunnen laten werken. Samen duurzaam innoveren. Daar staan we voor. We kennen onze klanten en zetten ICT in om hun klanten te helpen, strategie te versterken en bedrijfsproces te verbeteren. Zo maken we de toegevoegde waarde van nieuwe technologie concreet voor organisaties, mens en maatschappij. Deel je deze overtuiging met meer dan 2900 Ordina collega’s, dan heten we je welkom bij de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener van Nederland. Ordina. ICT voor mensen.