Business Unit Manager Business Intelligence & Data Analytics Solliciteer nu

Business Unit Manager Business Intelligence & Data Analytics#DaaromBijOrdina

Ordina VisionWorks helpt haar klanten om intelligente data gedreven organisaties te worden, van strategie tot implementatie. Met c.a. 200 collega’s behoren wij tot de top van de Analytics/Business Intelligence/Data Science consultancy organisaties in Nederland. Door de razendsnelle ontwikkelingen op het terrein van Digital Marketing,  Digitalisering en Big Data en de verdere groei van VisionWorks is een vacature ontstaan voor een ondernemende Business Unit Manager Business Intelligence. 

De rol van Business Unit Manager is bij uitstek de plek voor een verbinder met ambitie, die met een team wil bouwen aan mooie opdrachten bij aansprekende klanten. Ordina heeft bewust gekozen om business units als ‘groeikernen’ op te zetten: groot genoeg om zelf te ondernemen en tegelijkertijd met uitstekende groeipotentieel voor de betreffende manager.

Het cluster Data Driven bestaat uit de units VisionWorks, Digital Marketing, GEO-ICT en CodeStar. De Business Unit Managers vormen samen met de Principal Experts (thoughtleaders) en de algemeen directeur het MT. Elke unit is winstverantwoordelijk en bestaat uit circa 30 experts. Voor de regio Noord-Oost zoeken we voor VisionWorks een bevlogen collega Business Unit Manager.

Als Business Unit Manager ben je team actief bezig Ordina VisionWorks te positioneren. Dit doe je door expertise-opdrachten aan te gaan, grotere projecten uit te voeren en door complexe digital transformaties uit te voeren samen met andere onderdelen van Ordina.
Je klanten zijn de top-35 accounts van Ordina én klanten, die jij en je team zelfstandig hebben ontwikkeld. Hierdoor bouw je een mooie portefeuille met duurzame relaties op.
Jij begrijpt de opdrachtgevers en bent in staat hun behoeftes te vertalen naar aansprekende oplossingen (consultative/conceptual selling). Je ontwikkelt met je team nieuwe en vaak innovatieve oplossingen voor concrete klant-thema’s (service offerings). 
Ordina’s lijfspreuk is: “ICT voor mensen”. Niets is minder waar voor Business Intelligence. Juist op het snijvlak van beslissingsondersteuning en menselijke nuance speelt VisionWorks een onmisbare rol. Daarom help jij je teamleden niet alleen om hun inhoudelijke expertise nóg verder te ontwikkelen maar zeker ook om zich verder te ontwikkelen als betrokken consultants die business impact creëren bij hun klanten.

Sander Hattinga Recruitment business partner 06 23 11 4929

#WieBenJij

Jij bent of hebt: 

 • Meer dan 7 jaar ervaring in (IT-) consultancy, professionele dienstverlening of commercieel management en een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Leidinggevende (project-)ervaring en/of ervaring in deliverymanagement;
 • Aantoonbare kennis van BI business-thema’s, BI-instrumenten en IT-oplossingen;
 • Ervaring in het ontwikkelen en naar de markt brengen van Service Offerings/Conceptual Selling;
 • Een inspirerende leider die gewend consultants te coachen en te ontwikkelen en daarin klantbelang en medewerkersbelang weet te balanceren.
 • Een teamspeler, die anderen voor zijn ideeën weet te winnen en de matrix-organisatie optimaal weet te benutten.
 • Kan duurzame zakelijke relaties aangaan op BU niveau bij klanten;
 • Goede vaardigheid van Nederlands en Engels in woord en geschrift;

Ordina heeft ondernemerschap hoog in het vaandel en kenmerkt zich als een platte en toegankelijke organisatie met volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De verdere ontwikkeling van jouw persoonlijke loopbaan behoort nadrukkelijk tot de verwachtingen.

#DitVerdienJe

Wanneer je aan de slag gaat bij Ordina, bieden wij jou:

 • ‘het beste van twee werelden’: de doorgroeimogelijkheden en mooie klanten van een grote organisatie, de betrokkenheid en samenwerking van het werken in kleine teams
 • de ruimte om mee te bouwen aan zichtbare projecten in onze digitale wereld
 • de mogelijkheid om te werken aan duurzame innovaties
 • een informele en open cultuur
 • uitgebreide trainingsmogelijkheden aan de Ordina Academy
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • een goed salaris, afgestemd op je rol, ervaring en prestaties
 • collectieve regelingen, waaronder winstdeling, pensioen en ziektekostenverzekering
 • flexibel arbeidsvoorwaardenpakket
 • alle faciliteiten om prettig te kunnen werken, zoals een laptop, telefoon en leaseauto / vervoersregeling

#meerweten

Solliciteer via de sollicitatiebutton. Meer weten? 
Neem dan contact op met Sander Hattinga van 't Sant, te bereiken op 06-23114929 of sander.hattinga@ordina.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Het doorlopen van een Pre Employment Screening (ook wel ‘PES’ of ‘Screening’ genoemd) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Ordina doe je omdat je gelooft dat we ICT voor mensen kunnen laten werken. Samen duurzaam innoveren. Daar staan we voor. We kennen onze klanten en zetten ICT in om hun klanten te helpen, strategie te versterken en bedrijfsproces te verbeteren. Zo maken we de toegevoegde waarde van nieuwe technologie concreet voor organisaties, mens en maatschappij. Deel je deze overtuiging met meer dan 2900 Ordina collega’s, dan heten we je welkom bij de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener van Nederland. Ordina. ICT voor mensen.