Anko Tijman Thought Leader Agile +31(0)611045785

Anko Tijman

De status van partner krijg je, zodra je binnen je vakgebied erkend wordt als specialist en thoughtleader

Anko Tijman Contact Neem contact op met Anko Tijman

Testimonial

Als klein jongentje wilde ik graag fotograaf worden, maar al snel bleek dat ik meer talent voor muziek bezat. Met die passie ben ik naar het conservatorium gegaan. Na mijn opleiding heb ik een zes weken durende training gevolgd in het testen van software. Nu verdien ik mijn brood met mijn nieuwe passie: agile testen. En in mijn vrije tijd speel ik piano in een big band. Mijn beide hersenhelften én passies zijn zo goed in evenwicht.

Mooie uitdaging
Toen ik vijfenhalf jaar geleden bij Ordina kwam werken, kreeg ik direct een mooie uitdaging. Ik mocht de landelijke implementatie doen van een Siebel-systeem bij een overheidsinstelling. Ook heb ik in een kleinschalig Business Intelligence-traject op ‘agile wijze’ getest. Dat deden we door in kleine brokjes stappen te zetten en onze dataset te verkleinen, zodat we kortere feedback-loops konden toepassen. In de tweede helft van 2009 heb ik het testbeleid van een volledig agile-werkende-ICT-afdeling van een grote gemeente helpen vormgeven.

Specialist en thought leader
De status van partner krijg je bij Ordina, zodra je binnen je vakgebied erkend wordt als specialist en thoughtleader. Ik krijg hier dan ook alle ruimte om presentaties te geven en te publiceren over agile testen. Ik prijs me rijk met al die kansen! Maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als we niet alleen testers en testafdelingen, maar ook hele ICT-afdelingen kunnen helpen om te functioneren naar de eisen van de 21e eeuw. Ik zou graag ‘de agile-aanpak’ willen combineren met ‘Het Nieuwe Werken’ om onze klanten op die manier van toegevoegde waarde te voorzien.

Doelgericht
Ordina heeft diverse instrumenten om te helpen je eigen plek te vinden. Denk maar aan frequente Human-Talent-Management-gesprekken, een manager die altijd dichtbij is, een coachpool, een trainingspoot met ook soft skill-trainingen. In principe is het er allemaal! Maar al die instrumenten alleen, helpen natuurlijk niet als je geen passie of doorzettingsvermogen bezit. Onderweg moet je vaardigheden opdoen om succesvol te zijn -en bovendien een beetje eigenwijs en vooral doelgericht. Niemand heeft immers ooit carrière gemaakt met achteroverleunen. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de stappen die je zet. Dan is er binnen Ordina ook alle ruimte voor jouw talent.