Werken bij Ordina

Terugblik Innoveer Jij Mee Sessie Continuous Delivery in het Noorden

Op woensdag 25 november organiseerde Ordina een Innoveer Jij Mee sessie in Groningen met als onderwerp “Continuous Delivery” (CD). De 60 deelnemers bestonden uit intern en extern geïnteresseerden. De sessie gaf een kijkje in de CD-keuken bij drie organisaties: Kamer van Koophandel, ING en DUO. De presentaties werden gegeven door Ordina-collega’s die bij deze organisaties zijn ingezet: Jean-Paul van der Heijden (KvK), Bert Koorengevel (ING) en Johan Hutting (DUO). De avond werd gepresenteerd door Harco de Jager, Business Unit Manager van OSD Noord (GEO-ICT, Java & Microsoft).

 Terugblik Continuous Delivery Groningen

Jean-Paul van der Heijden
Jean-Paul van der Heijden deed als eerste spreker de aftrap. Belangrijk kenmerk uit zijn werk bij de KvK is de herkenning van projecten zonder einde. Bij CD mag het dan eigenlijk geen project meer heten, maar het proces is wel gekenmerkt door een projectmatige aanpak. Dit werkt erg prettig zegt Jean-Paul. Het kort-cyclisch opleveren wekte vragen op bij het publiek, met name de vraag; ‘hoe ervaren de gebruikers de constante veranderingen?’. Jean-Paul geeft aan dat alles in kleine stappen gaat en dat gebruikers meegenomen worden in dit proces.

Bert Koorengevel
Als tweede spreker kwam Bert Koorengevel, ingezet bij de ING, aan het woord. Bert schetste zijn carrièrepad en verbond dit aan de CD ontwikkelingen. Naast de humor trekt ook de nuchterheid van Bert de aandacht. Hij geeft aan dat de ING een forse organisatie is met veel ontwikkelaars die werken volgens Agile/Scrum. Bert legde uit dat Continuous Delivery niet alleen een geautomatiseerd geheel is, maar ook een kwestie van het heropvoeden van programmeurs. Het vergt een andere mindset om te vertrouwen op het geautomatiseerde proces. Als iets niet werkt geeft Bert zijn lijfspreuk als oplossing: “als het  jeukt dan moet je krabben”. Hiermee bedoeld hij dat je tijd moet steken in het oplossen van issues in het CD proces.

Johan Hutting
Na het eten sloot Johan Hutting de rij van sprekers. Johan is ingezet bij DUO. Hij kwam met een pragmatische aanpak en geeft het publiek vooral tips. Volgens Johan moet je bij de invoering van CD vooral niet stil zitten, maar constant op zoek blijven naar kleine procesverbeteringen. Het is wellicht de grootste uitdaging om draagvlak vanuit de organisatie te creëren voor “Continuous Delivery”. Harco de Jager sloot de avond af op wervende wijze af.

Terugkijken?
Ben je op de sessie geweest en wil je alle verhalen nog een keer terugkijken? Of heb je de avond gemist en wil je meer weten over Continuous Delivery en wat het voor jouw dagelijkse praktijk kan betekenen? Een impressie van de avond vind je hier. Wil je de presentaties in zijn geheel terug kijken, ga dan naar ons YouTube-kanaal.

Afgaand op het grote aantal deelnemers en de zeer positieve reacties na afloop, was deze Innoveer-Jij-Mee sessie een groot succes. Dit evenement was de eerste van een serie evenementen. In 2016 organiseert Ordina in Groningen maandelijks een technisch-inhoudelijk sessie. De eerstvolgende is de Hackathon over LoRa technologie!

Wil je meer weten over deze evenementen of ben je geïnteresseerd in Ordina als jouw toekomstige werkgever, neem dan contact op met:

Tjerko van der Wouden, Recruiter
tjerko.van.der.wouden@ordina.nl
06 - 26172588

Harco de Jager
Business Unit Manager Ordina Software Development
harco.de.jager@ordina.nl
06 – 51516403