In gesprek met

In gesprek met... Sebastiaan Lichtenberg, Agile Software Tester

Sebastiaan Lichtenberg, Agile Software Tester bij Ordina

Wat wil je ons vertellen over jezelf en hoe ben je bij Ordina terecht gekomen?
Mijn naam is Sebastiaan Lichtenberg. Ik ben 27 jaar en heb net een aantal vierkante meters grond in Eindhoven gekocht (met een huis!) waar ik samen met mijn vriendin woon. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met gitaarspelen en motorrijden. Daarnaast reis ik heel erg graag en ben ik vaak te vinden in een goed restaurant of bar met vrienden (of natuurlijk lekker thuis). Per 1 september ben ik gestart bij Ordina, maar inmiddels ben ik nu zo’n 3 jaar actief als tester. Via een tussenpersoon ben ik benaderd om een keer koffie te drinken bij Ordina om de mogelijkheden te bespreken en te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. In dit gesprek voelde ik direct een hele goede klik en had ik ook snel het gevoel dat we elkaar goed begrepen. Ook sloten onze wensen en interesses goed aan. Na het gesprek is alles eigenlijk heel snel gegaan en ben ik gestart als Agile Tester bij Ordina!

Hoe zijn je eerste maanden bij Ordina je bevallen?
Relatief gezien ben ik natuurlijk nog maar net in dienst, maar ik voelde me eigenlijk al snel geen ‘newbie’ meer doordat ik zo goed werd begeleid. Mijn eerste maand bestond voornamelijk uit het leren kennen van de bedrijfscultuur, mensen binnen en buiten de unit en uiteraard het zoeken van mijn eerste opdracht. Dit ging al behoorlijk snel en na een maand ben ik aan de slag gegaan bij de Rabobank binnen het PSI domein (Payments, Savings and Investments). Ons team is hier bezig met het rekening-courant stuk (zakelijk betalen en sparen).

Wat is voor jou kenmerkend aan Ordina?
Het ‘warme bad’ en de open sfeer waarin je terecht komt. Zoals ik al zei vond ik het eerste gesprek heel erg prettig. Dit lag voornamelijk aan het feit dat alles er zeer open en natuurlijk aan toe ging. Voor mij is dit een van de belangrijkste aspecten die ik zoek bij een werkgever. Uiteraard zijn er nog meer belangrijke zaken, maar dit viel me direct op bij Ordina.

Welk leerpad zou je nog willen volgen?
Ik ben zelf graag continu bezig met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Ook dit was weer een positief aspect van Ordina, omdat hier ook veel aandacht aan besteed wordt. Momenteel wil ik me graag nog veel meer verdiepen in testautomatisering, maar daarnaast ben ik ook graag bezig met werkzaamheden in de breedte, zoals het opstellen en specificeren van requirements en het blijven communiceren met ‘de business’ en klant. Binnen de testwereld is hier ook veel behoefte aan, aangezien van testers verwacht wordt dat ze beschikken over een zogenaamd ‘T-shaped’ profiel. Dat houdt in: aan de ene kant de kernexpertise met diepgang (verticale lijn van de ‘T’) en aan de andere kant de nevenexpertises op globaal niveau (de horizontale lijn van de ‘T’).

Wat hoop je binnen Ordina te bereiken?
De komende tijd hoop ik nog veel meer te leren binnen testautomatisering. Voor mij is dit een hele mooie kans om mijn technische interesse en skills te combineren met mijn communicatieve skills om een schakel te zijn tussen de business, development en de klant. Aangezien dit steeds belangrijker wordt voor onze klanten wil ik me hier graag veel meer in verdiepen om zo van grote toegevoegde waarde te zijn voor de klant en hier zelf veel van te leren en energie uit te halen. Als ik nog een stap verder kijk, dan hoop ik met die expertise ook veel te kunnen doen aan kennisoverdracht en begeleiding. Dit kan binnen Ordina zijn (bijvoorbeeld het geven van trainingen/coaching binnen de unit), maar daarnaast ook bij klanten om (bijvoorbeeld) actief te zijn in een rol als consultant.

Meer weten?
Wil je meer weten over Sebastiaan Lichtenberg of heb je een vraag aan hem? Mail dan naar sebastiaan.lichtenberg@ordina.nl. Wil je ook werken als Agile Software Tester bij Ordina? Kijk dan op onze vacature pagina.