In gesprek met

In gesprek met... Henk-Alle Bakker, Informatieanalist

Mijn naam is Henk-Alle Bakker. De meeste collega's kennen mij als een enthousiast persoon binnen Ordina! Ik werk bij Ordina RT&O als informatieanalist en ik denk mee over oplossingen met en voor klanten.

Welke passie heb jij voor IT?

Al toen ik klein was, vond ik computers interessant. Veel spelletjes waren er toen nog niet beschikbaar, dus je moest zelf listings overtypen uit een computerblad. Het fascineerde me dat de nullen en enen een betekenis hadden. Vanuit mijn studie Bestuurlijke Informatiekunde verlegde ik mijn focus wat meer op de economische betekenis van IT. En dat blijft me boeien: zoeken naar de toegevoegde waarde van IT.

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Een paar geleden was ik gedetacheerd bij de Belastingdienst. Hierbij moest ik een vooronderzoek doen naar het voorinvullen van nieuwe gegevensstromen bij de belastingaangifte (leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker). Dat zo’n vooronderzoek uiteindelijk ook tot een resultaat leidt, geeft mij voldoening.

Hoe zorgen jij en Ordina ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Luisteren naar wat de klant en de markt vraagt en daarop acteren. Het is belangrijk om theorie en praktijk dicht bij elkaar te brengen. Een cursus doen en vervolgens in de praktijk brengen zijn voor mij ingrediënten om verdere specialisatie tot een succes te maken.

Wat is jouw grootste passie naast je werk en waarom?

Mijn lieve vrouw en drie kinderen. Daarnaast zing ik graag als tenor.

Wat is je levensmotto?

De onderliggende vraag boven tafel krijgen (doorvragen).

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag bestaat uit een aantal overleggen en beantwoording van mail. Op tijd naar huis om met het gezin te eten en vervolgens ’s avonds door te werken in ons kantoor aan huis.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik voel mij thuis op het snijvlak van business en IT. In dergelijke rollen ben ik dan ook van toegevoegde waarde. Twee sectoren spreken me aan om een dergelijke rol in te vullen. De ene sector is de financiële sector, vanwege de nieuwe rolverdeling en aangepaste businessmodellen. De andere sector is de zorg waarbij het een uitdaging wordt om een optimale verhouding van efficiency en tegelijkertijd aandacht voor de patiënt te bereiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over Henk-Alle Bakker of heb je een vraag aan hem? Mail dan naar: henk-alle.bakker@ordina.nl.

Ook werken als informatieanalist bij Ordina?

Kijk dan op onze vacature pagina. Wil jij meer weten over Werken bij Ordina? Mail dan naar: tjerko.van.der.wouden@ordina.nl