EVENEMENT

INNOVEER JIJ MEE: TO BDD OR NOT TO BDD?

20 april 2016 - 17:00 tot 21:00
- Ordina Groningen
Schrijf u direct in

INNOVEER JIJ MEE: TO BDD OR NOT TO BDD?

Behaviour Driven Development (BDD), Specification by Example, 3 Amigo’s, Continuous Communication. Binnen de Agile wereld zweven deze termen meer en meer rond. Tijdens deze Innoveer Jij Mee sessie willen we je laten kennismaken met de termen en eventuele misverstanden uit de wereld helpen. Wat is nu precies BDD? Wat kun je er mee? Moet je er iets mee?

Behaviour Driven Development is in opkomst. De meningen zijn echter verdeeld. Is BDD het nieuwe Agile? Of is het oude wijn in nieuwe zakken? Is het een revolutionaire manier van samenwerken? Of is het slechts de zoveelste hippe afkorting binnen de IT?

Na afloop van deze sessie heb je er minimaal een beeld bij en (hopelijk) een mening over (die we graag horen tijdens de Fishbowl discussie verderop in dit programma!), ongeacht of je reeds ervaren bent met BDD of de term nog niet/nauwelijks kent.

De reis van technische naar functionele stapdefinities. Wanneer begonnen wordt met een BDD framework, en bestaande testscripts omgezet worden naar scenario's, ligt het voor de hand dat de stapdefinities vrij technisch van aard zijn. Maar hoe zet je dit om in functionele scenario's die door ieder gelezen kunnen worden? In deze sessie wordt dieper ingegaan op het omzetten van een technisch verhaal naar een begrijpelijk functioneel verhaal, regelrecht uit de praktijk.