ORDINA BLOGT

Young Professional: Van studie naar werk 3

  • 15 september 2017

Darwinisme in ICT
De messen zijn geslepen, de schuttersputjes zijn gegraven en ons actieplan is besproken. Waren we eerst één team van zes, nu zijn we verdeeld in twee kampen van drie. Beide groepen moeten een voorstel doen aan een klant om een ERP-pakket te implementeren. Volgende week vrijdag heeft elke groep een uur de tijd om de gunst van de klant te winnen.

Verbreden en verdiepen
Onze opleiding is inmiddels enkele weken bezig. Collega’s uit het hele land hebben presentaties gegeven en ons een kijkje gegeven in hun specifieke keuken. Wij hebben te horen gekregen over ons eigen vakgebied en onze eerste stapjes binnen het systeem mogen zetten. Daarnaast hebben wij over de schutting mogen kijken bij collega’s die andere software aanbieden. Het heeft de horizon verbreed en onze kennis verdiept.

Aan de slag
Het was ook prettig dat we ook echt met het systeem konden gaan werken. Het is één ding om te horen over een systeem, het is iets heel erg anders om zelf met dat systeem te werken. Voor sommigen van ons was het de eerste keer dat ze ORACLE gebruikten en het is voor een beginner soms erg frustrerend om de structuur en werkwijze te doorgronden. Gelukkig konden wij elkaar helpen waardoor we aan het einde van de dag wel onze opdrachten konden voltooien.

Van collega naar concurrent
Maar die verbroedering is nu ten einde. De komende week hebben we zo’n 20 uur om onze presentatie voor te bereiden waarbij we een werkend onderdeel van het ERP-systeem moeten tonen en voor de klant moeten uitwerken wat het beste pakket voor ze is. Een onnoembaar aantal vragen moet worden bedacht en vervolgens worden beantwoord. We ondervinden onverwachte tegenslagen en hebben maar beperkte toegang tot onze klant. Maar wees gerust, wij zullen niet opgeven. Luctor et emergo!

Dit is onze derde blog. Lees volgende week in onze laatste blog over de uitkomst van de presentatie en de lessen voor de toekomst die wij ongetwijfeld geleerd zullen hebben.