ORDINA BLOGT

Ordina tweede op het NK Software testen

  • Hans Kapteijns
  • 14 september 2017

De niet-IT-er heeft er misschien nog nooit van gehoord, maar  binnen de IT-branche is het  zeer bekend: het NK Software Testen dat wordt georganiseerd door TestNet. Het merendeel van de Nederlandse testbedrijven doet hieraan mee met één of meer teams. Zo ook Ordina.

Op eigen initiatief vormden vier van mijn collega’s, Erik, Geoffrey, Iris en Stijn, een team en schreven zich in. Als één van de 23 deelnemende teams streden zij op 1 mei om een plek op het podium. Met succes, want ze werden tweede. Een prachtig resultaat waar ik - en met mij de hele organisatie - heel trots op ben.

Gemixt team
Omringd door zware concurrentie hebben zij zich onderscheiden. En daarmee laten zien dat we ons vak serieus nemen, en Ordina een bedrijf is dat er toe doet in de markt. Maar eigenlijk ben ik nog trotser op de manier waarop ze wonnen. Wat ik namelijk heel mooi vind aan ons team - The Amazing Grasshoppers - is dat het een mix is van young professionals, een medior specialist en een oude rot in het vak met veel ervaring. Het jeugdig enthousiasme en de ervaring versterken elkaar. De juiste mix heeft zo geleid tot een winnende formule. Die samenwerking staat ook symbool voor hoe we bij Ordina met elkaar om gaan. Ordina is een echt mensenbedrijf. Voor dat gevoel komen veel mensen, én blijven veel mensen bij ons.

Eigen initiatief
Daarnaast ben ik blij verrast over het feit dat de teamleden zelf op het idee zijn gekomen om mee te doen. Overdag zijn ze gewoon aan het werk bij een klant, dit deden ze ernaast in hun vrije tijd. Dat zegt wat over hun inzet en ambitie. De teamleden meldden zich aan na een online oproep. Tijdens een kennismakingsbijeenkomst werden ervaringen gedeeld en werd een voorlopige rolverdeling bepaald.

Oefenavond
Geoffrey vroeg mij daarna om het team te helpen bij de voorbereiding en het verder oefenen en bedenken van een aanpak. Zo gaf ik hen op 26 april de opdracht om Amazon.com te gaan testen; net als bij de echte wedstrijd hadden ze hier maar drie uur voor. Tijdens de test kon het team hun aanpak en werkwijze beproeven. Ze kozen voor het gebruik van een mindmap en een scrum-werkwijze. Een leuke vondst, want als het op grote schaal werkt, waarom dan niet op kleine schaal?

Stress
De succesvol gebleken werkwijze hanteerde het team ook tijdens de echte wedstrijd. Met de nodige stress, haast en tijdsdruk, lukte het het team om, een minuut voor tijd, het testrapport in te leveren. Van de 23 testrapporten van andere testbedrijven, waaronder bol.com en zelfs de Universiteit van Utrecht, werden wij dus tweede. Alle reden voor de loftrompet!

Ben jij ook zo’n echte teamplayer en lijkt het je wel wat om ook als softwaretester voor Ordina te werken? Neem contact met mij op.