ORDINA BLOGT

Daarom werk ik bij Ordina

  • Martijn Majoor
  • 12 september 2017

Campagne ‘Je bent wat je bijdraagt’
Ordina was vorig jaar bezig met de recruitmentcampagne ‘Je bent wat je bijdraagt’. Ik werd toen gevraagd om hieraan mee te doen en een video op te nemen. Natuurlijk wilde ik dat. Ik laat graag aan anderen zien hoe uitdagend mijn functie als Software Engineer is. Twee jaar geleden liep ik als ‘young professional’ bij Ordina binnen en nu heb ik een medior-functie. Ik wil continu bezig zijn met innovatie; met nieuwe technologieën en projecten waarbij ik mezelf verder ontwikkel. Die kans krijg ik bij Ordina.

Filmopnames  
Het filmen was een bijzondere ervaring. In het begin voelde ik me onwennig en was ik me heel bewust van mezelf. Hoe ik zat, wat ik deed, maar dat gevoel verdween al vlug. In Nieuwegein is buiten gefilmd met een groep collega’s van mij en de volgende locatie was bij mij thuis. Daar organiseerde ik een barbecue voor diezelfde groep collega’s. Het was zonnig en iedereen genoot van het kwalitatief heerlijke vlees. Dat is ook meteen de link met Ordina als werkgever. Zij gaan voor kwaliteit en als ik aan het barbecueën ben dan wil ik natuurlijk van kwalitatief goede producten kunnen genieten. Het was een leuke dag en volgens mij zijn er mooie shots gefilmd.

Manier van werken
Als Software Engineer verzorg ik de webapplicaties en werk ik veel met Microsoft-technologie en Java-script. Ik ben dus breed inzetbaar, echt agile. Onze werkwijze is ook op die manier ingericht. Hierbij is een groot project opgedeeld in kortere periodes van twee weken waarin we als team toewerken naar een bepaald eindresultaat. Ook ontvangen we op dat moment feedback van de klant. Daarna begint het weer opnieuw en krijg ik een nieuwe werkvoorraad. Of ik nu aan een interne opdracht werk voor een Nederlands vervoersbedrijf of gedetacheerd ben bij een bank; ik vind dit een fijne manier van werken.

Projectteams
Bij Ordina werk ik samen met een innovatieve groep van mensen. Nu werken we nog met vaste teams per project die kunnen bestaan uit testers, designers, interactieontwerpers en software engineers, maar de bedoeling is dat er meer vaste teams gaan ontstaan. Als een klant dan bij ons aanklopt met een vraag kunnen wij daar direct op inspringen door een team erop te zetten. Er heerst een echt teamgevoel binnen het bedrijf. Met mijn afdeling zitten we geregeld een avond bij elkaar met als doel het trainen van je eigen vaardigheden en het opdoen van nieuwe kennis.

Daarom Ordina
Niet alleen de manier van werken vind ik prettig bij Ordina. Ook mag ik investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zij creëren allerlei uitdagingen voor mij, zodat ik meer leer over de nieuwste technieken, die ik vervolgens weer kan toepassen bij verschillende projecten. Er is hier veel expertise aanwezig en ik kan altijd informatie inwinnen bij mijn collega’s. Ook organiseert Ordina events met sprekers waar ik graag naartoe ga. Dit zijn de dingen die mijn werk heel divers maken. Het onderlinge contact is goed en dat wordt versterkt door de uitjes die georganiseerd worden, zoals een avond karten of een dagje uit met je gezin. Dat maakt Ordina anders dan andere werkgevers.