ORDINA BLOGT

Young Professional: Van studie naar werk 4

  • 4 oktober 2017

De eerste stappen
De eerste maand is voorbij, de opleiding is voltooid, de groepsopdracht is tot een einde gekomen. Onze interne opleiding heeft ons een flinke zet in de goede richting gegeven, al is het te vroeg om te stellen dat wij een volleerd functioneel beheerder van Oracle EBS zijn. Tot op zekere hoogte weten we vooral wat we allemaal wel niet weten van dit ERP-systeem. Maar… we hebben al wel een simpel systeem gebouwd waarbij we een deelproces kunnen laten zien en dat is niet onaardig.

Ieder zijn weg
Voor ons groepje scheiden nu de wegen. Twee van ons stromen door in een vervolgopleiding omdat zij verder gaan in een andere richting, drie gaan aan de slag bij een beheerteam binnen Ordina. De laatste wordt gedetacheerd bij een klant en gaat binnenkort aan de slag in Zwolle. Voor de vier beheerders begint het echte werk nu. Net als bij een rijbewijs leer je het vak voor het grootste deel in de praktijk, een opleiding helpt je op weg maar kan je maar tot op een zeker niveau brengen.

Een kleine eenheid
Het opleidingstraject zat ingeklemd tussen de eerste introductiedagen met een veertigtal andere beginnelingen en het echte werk wat vanaf nu gaat beginnen. Die eerste twee dagen was de groep te groot om een echte eenheid te vormen. Sommigen moesten op dag drie al aan de slag, maar wij konden in de afgelopen drie weken in een kleiner groepje wegwijs worden in het Ordina ICT-landschap. In de tussentijd hebben wij elkaar ook wat beter leren kennen. Dat was leuk en op een professioneel niveau is er ook besloten dat een aantal van ons blijven afspreken om van elkaar te blijven leren.

Het echte begin
Het werken zal beginnen en we zullen allemaal ons eigen pad gaan. Misschien worden we alsnog in het diepe gegooid, maar we worden in ieder geval niet aan de haaien gevoerd. We hebben een voorzichtige landing gehad en hebben de organisatie goed leren kennen. We zijn allemaal net iets meer op ons gemak en nu ook zelf klaar om resultaat te leveren. Aan de slag!

Dit is de laatste blog van een serie van vier. Wij hebben veel plezier gehad met het schrijven ervan en hopen een mooi beeld te geven van onze eerste periode bij Ordina. Mocht je nou interesse hebben of meer willen weten of ons vakgebied. Kijk dan eens even op onze website werkenbijordina.nl voor meer informatie, vacatures of neem contact met ons op.