ORDINA BLOGT

Van zoekende young professional naar technisch specialist met passie

  • 21 november 2017

Van zoekende young professional naar technisch specialist met passie

Je bent jong. Je studeert af. En dan? Je gaat werken, wordt een zogenaamde arbeider. Daar gaat dat leuke, sociale en actieve leven dat je als student kende. Tenminste, dat is wat ik ervan verwachte. Maar dat was voordat ik transformeerde tot een trotse Ordinees.

Young Professional
In april 2014 startte ik als Young Professional bij Ordina. Met een achtergrond in technische informatica en telematica lag er een universum vol kansen en uitdagingen voor me. Maar het was vooral een periode van ontdekken: wat vind ik écht leuk, waar krijg ik energie van en waar wil ik me voor langere tijd op focussen?

Heel eerlijk: als starter had ik eigenlijk geen idee. Gelukkig kreeg ik bij Ordina de unieke kans om een 2-jarig young professional traject te bewandelen. Daar werd het me dankzij afdelingen van database analisten, Linux-specialisten, Windows-specialisten en cloud engineers duidelijk: ik word enthousiast van ontwikkelen en nieuwe dingen ontdekken. Ik zocht dus een functie waarin ik mijn kennis daarmee kon combineren.

Nieuwe uitdaging
En met succes! Sinds begin dit jaar wordt ik vanuit Ordina bij de overheid ingezet als infra ontwikkelaar. Niet met de focus op bestaande techniek, maar juist met nieuwe technieken. Precies datgene wat ik graag doe. Concreet hou ik me bezig met containertechnologie waarbij Kubernetes en Docker speerpunten zijn. Dag in dag uit hou ik me bezig met zaken als scheduling, het ontwikkelen van een zero-downtime omgeving en het migreren van hoog beschikbare applicaties naar een stateless container runtime.

Kennis en passie
Regelmatig vraag ik me ’s avonds op de bank nog af hoe ik iets kan maken of oplossen. Naast dat ik nogal een peinzer ben, komt dat vooral doordat ik op m’n plek ben in mijn functie. De inhoud van het werk blijft me bezighouden, ook na de werkdag. Daar ben ik niet alleen in en dat vind ik ook zo sterk aan Ordina: dat er mensen werken die niet alleen van 9 tot 5 passie hebben voor hun vak. Die op hun beurt erkent worden door een werkgever die inziet waar zij het beste tot hun recht komen. Ik ben een trotse Ordinees en hoop dat er nog veel young professionals zoals mij hun plek hier gaan vinden in de komende maanden.

Wil je meer weten over mijn zoektocht of ben je geintereseerd of werken bij Ordina iets voor jou is? Neem dan eens contact met me op via arjen.wilts@ordina.nl of op 06-21105451