ORDINA BLOGT

Samenwerken als uitgangspunt

  • Mieke Thomas
  • 1 november 2017

Avontuurlijke projectmanager
Reizen is één van mijn grootste passies. Van de wereld heb ik al veel gezien, privé en qua werk. Ik heb bijvoorbeeld in China en Thailand gewerkt en in september start ik met een nieuw avontuur in Maleisië. Ik ga werken als data migratie/projectmanager bij een internationale klant van Ordina. Het team zal bestaan uit ongeveer 25 mensen met verschillende culturen. Daar houd ik van. Werken met mensen uit verschillende culturen, dingen regelen en me ergens in vast kunnen bijten. Als dit project is afgerond ga ik aansluitend een paar maanden rondreizen door Maleisië, want ik wil ook graag nog wat van het land zien. 

Ordina als werkgever
Als SAP consultant startte ik begin november bij Ordina, maar inmiddels ben ik projectmanager. Ik stuur projectteams aan en zorg ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen. De slogan van Ordina, ICT voor mensen, sprak mij meteen aan. Ik was heel nieuwsgierig naar hoe Ordina dit in de praktijk waarmaakt. Na een aantal weken vroeg mijn manager aan mij hoe het beviel en of ik verbeterpunten op wilde schrijven. Hierdoor voelde ik me direct serieus genomen en ik vond het heel prettig dat er acties volgden op mijn feedback. Opvallend aan Ordina vind ik ook het informele karakter. Bij wijze van spreken kan ik zo bij iedereen naar binnenlopen. Ook besteedt Ordina veel aandacht aan het vergroten van je kennis. In de zomer kan ik bijvoorbeeld allerlei cursussen volgen.

Maleisië als nieuwe werkplek
Dat ik zo snel alweer in het buitenland ga werken was niet mijn intentie. Toevallig ken ik de klant, want ik heb er al eerder gewerkt. Het is een internationaal opererend bedrijf dat graag een datamigratie manager & lokale project manager in één wilde hebben. Toen het bedrijf mijn aangeboden Ordina CV tegenkwam dachten ze: Hé, Mieke willen wij wel, want zij heeft al eerder bij ons gewerkt en kent onze organisatie goed. Ook heb ik ervaring met werken in het buitenland. Ik heb wel even getwijfeld, want ik wilde me juist een beetje gaan settelen in Nederland. Maar ja, ik ben gek op reizen en heb erg veel zin om in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, te starten. Op dit moment ben ik de laatste dingetjes aan het regelen zoals een werkvisum en een appartementje. En dan kan het grote avontuur in Maleisië beginnen.

Video voor Je bent wat je bijdraagt
Werken bij Ordina kan heel verrassend en uitdagend zijn. Zo werd ik een paar weken geleden gevraagd om mijn persoonlijke verhaal te filmen voor de Ordina campagne: ‘Je bent wat je bijdraagt’. Hiervoor moest ik aardig buiten mijn comfortzone stappen, maar ik besloot ervoor te gaan en het was erg leuk om te doen. In Nieuwegein heb ik heerlijk gekletst met collega’s over mijn werk als projectmanager. Ook mijn passie voor reizen kwam erin terug. Daarna werd het filmen voortgezet bij mij thuis. Wel bijzonder dat ik voor een video van twee minuten de hele dag aan het filmen was. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=UhBtjK4auBw&feature=youtu.be