ORDINA BLOGT

De Nederlandse Carrière dagen volgens Stuart van der Lee

  • 28 november 2017

De Nederlandse Carrière dagen volgens Stuart van der Lee
Stuart van der Lee werkt sinds februari 2015 als .NET Developer/DevOps Engineer bij Ordina en is daarnaast bestuurslid Finance voor Jong Ordina. Op zaterdag 18 november was hij één van de Ordinezen die ons vertegenwoordigden op de Nederlandse Carrière dagen in Utrecht.

Stuart: “Het grootste verschil ten opzichte van de vorige beurs vond ik de opstelling vanuit Ordina zelf. De vorige beurs was onze aanwezigheid in mijn beleving allemaal wat vrijblijvender en was het doel niet echt duidelijk. Nu werden we vooraf duidelijk geïnformeerd over het soort kandidaten dat we zochten en er werd uitgelegd dat ‘mocht er een vraag over onderwerp X tegenkomen, je de bezoekers kunt doorverwijzen naar persoon Y’. Dat werkte erg goed. Vanuit recruitment werd flink uitgepakt om vanuit elke discipline iemand paraat te hebben staan, waardoor het plaatje compleet was. Van mij mag de volgende beursstand nog wel iets interactiever, zodat we de bezoeker meer beleving kunnen bieden. Maar dat is echt muggenziften hoor, want ik ben nergens op de beurs iets tegengekomen waarvan ik dacht ‘dat missen wij op onze stand’.”

Wat doet Ordina?
“Van de 15 tot 20 mensen die ik tijdens de beurs gesproken heb, waren er veel die geen echte ICT- achtergrond hebben. Die kwamen er terecht vanuit een gerelateerde studie of een sterke affiniteit met ICT. Zij waren vooral benieuwd naar wat iemand binnen Ordina nou precies doet. Dat valt nog niet mee om uit te leggen, aangezien Ordina ontzettend veel uiteenlopende rollen en opdrachten biedt. Ik heb het daarom vooral vanuit mijn eigen functie beschreven.”

Open organisatie
“Behalve voor het werk was er ook veel interesse voor de cultuur binnen de organisatie. Ik ervaar Ordina als een open en informeel bedrijf met een open deurenbeleid. Wil je eens met iemand van management of directie om tafel omdat je een verbeteridee hebt of wilt sparren, dan kan dat gewoon. Je hoeft vaak niet eerst langs een secretaresse voor een formele afspraak. Ik kan me voorstellen dat dat veel ICT-ers aanspreekt, omdat je zo toch invloed kunt uitoefenen zonder heel assertief te hoeven zijn.”

Young Professionals
“Tijdens de beurs merkte ik dat het vooral studenten en starters zijn die werken voor Ordina wel zien zitten, omdat zij in tegenstelling tot mediors en seniors niet veel vastigheid zoeken in een baan. Werk je bij een detacheerder, dan weet je natuurlijk niet welke opdrachten er voorbij komen. Maar dat vind ik juist het mooie van werken bij Ordina: dat je in korte tijd veel verschillende opdracht kunt aanpakken. Je hebt de vrijheid om elk half jaar of jaar een nieuw bedrijf te leren kennen. Zo doe je als Young Professional razendsnel ervaring op. Ik merk wel dat het verschil in leeftijd en ervaring tussen mij en de studenten die langskomen elke beurs een stukje groter wordt, maar dat is logisch.”

Uit het veld 
“Veel developers zijn wat ingetogen en staan daarom niet graag op een beurs. Toch is het voor bezoekers die een technische functie zoeken wel fijn om met iemand uit het veld te praten. Omdat ik er zelf inmiddels vier opdrachten vanuit Ordina op heb zitten en er geen problemen mee om erover te vertellen, denk ik dat mijn aanwezigheid op zo’n beurs als deze van toegevoegde waarde is. Als m’n volgende opdracht het toelaat, ben ik er wat mij betreft de volgende keer weer bij.”