ORDINA BLOGT

Solution Architectuur: overzicht en ervaring vereist

Kasper Helmers werkt met plezier als Solution Architect bij Ordina. Lees zijn ervaringen in deze blog...

  • Kasper Helmers
  • 11 maart 2016

Na bijna 20 jaar werkervaring weet ik zeker dat automatisering complex is en vakmanschap vraagt. En dat een van de belangrijkste succesfactoren is: overzicht over het gehele speelveld. Het kennen en begrijpen van de motieven en belangen, maar ook het taalgebruik van alle betrokkenen. Van binnen en buiten de directe IT-wereld.
 
Mijn passie is het opleveren van een werkende oplossing, die het echte achter- en onderliggende probleem definitief oplost. Zowel de samenwerking met collega’s en onze klanten, als de intellectuele uitdaging boeien me. Ook houden ze me scherp en geven ze me plezier in mijn werk. En natuurlijk geeft het zo nu en dan ook wel eens frictie. Dat hoort erbij!
 
Wat maakt nu een goede (solution) architect? Voor mij is dat het hebben van een integraal overzicht over het hele probleemgebied, van organisatie tot bits en bytes, van wild idee tot succesvol uitgerolde software. Om dit goed te beheersen zijn kilometers op de teller essentieel en is talent onder de motorkap nodig.
 
Binnen de unit Architectuur van Ordina werk ik met collega’s die op deze zelfde manier naar de wereld kijken.  Binnen deze unit worden mij de mogelijkheden geboden om de set aan vaardigheden, kennis en kunde die nodig is voor deze uitdagende en cruciale rol verder aan te scherpen en te verbeteren.
 
Specifieke thema’s waarmee we bezig zijn? Agile/DevOps in relatie met overzicht en het grote plaatje, IoT op een pragmatische manier toepassen voor onze klanten en de impact van digitalisering op de gehele klantorganisatie. Complexe thema’s waar we helemaal in duiken om in te spelen op actuele vraagstukken. We hebben focus op het scannen van relevante opleidingen naast de standaard cursussen als TOGAF en Archimate, zodat we niet alleen nu maar ook in de toekomst waarde kunnen blijven toevoegen.

Over de auteur:

Kasper Helmers

Kasper Helmers is Solution Architect bij Ordina. Zijn uitdaging en passie ligt in het oplossen van complexe problemen waarin hij zijn analytische vaardigheden optimaal kan benutten.