ORDINA BLOGT

Programmeurs… dit moet toch beter kunnen?

Mustafa, Young Professional Java, koos voor Ordina als werkgever. Waarom? Dat lees je in zijn blog...

  • Mustafa Cakir
  • 12 maart 2015

Meestal is het noodzaak, vaak ook common sense, dat de belangrijke keuzes die je maakt in je leven goed doordacht zijn. Toch gaat dit in mijn geval niet op.

Even kort over mijzelf. Ik ben in 2013 afgestudeerd en heb mijn BBA behaald. Als je me toen had gezegd dat ik een jaar later bij Ordina als Junior Software Engineer zou beginnen, dan had ik dat al snel van de kaart geveegd. Hoe ben ik er dan toch terecht gekomen? Ik vertel het je graag.

Tijdens mijn studie heb ik 3 jaar lang parttime gewerkt als Project Manager en Functioneel Ontwerper. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met programmeren… en programmeurs. Die laatste hebben mij veel hoofdpijn bezorgt. Er was geen spoor van creativiteit te bekennen, niets was op tijd af, niets was bij een eerste oplevering goed genoeg en de communicatie tussen ons was ook niet al te best. Hoewel dit tot vele frustraties heeft geleid, ben ik meer interesse gaan tonen in programmeren. Ik dacht immers “dit moet toch beter kunnen” en eigenlijk vond ik het ook best wel cool.

Om een lang verhaal kort te maken, eenmaal afgestudeerd kwam ik voor de keuze te staan: solliciteren en hopen op een goede managementfunctie of verder studeren voor een Master-opleiding. Ik koos uiteindelijk voor een snelle cursus JAVA aan de Open Universiteit. Maar een paar maanden wilde ik toch graag aan de slag en werd het tijd om te gaan solliciteren naar een junior functie! Echter, ondanks een structureel tekort aan JAVA programmeurs, liggen de junior functies niet voor het oprapen. Wat doe je dan? Nou, in mijn geval ben ik gaan solliciteren bij Ordina voor het Young Professional programma. Ik hoopte dat mijn sollicitatie op donderdag er die vrijdag voor kon zorgen dat ik de maandag erop kon beginnen aan mijn nieuwe carrière. En zo verliep het ook!

Dus, anno vandaag, heb ik een goede start van mijn carrière te danken aan kort doordachte keuzes en een recruiter die potentie zag in een (junior) sollicitant!

Over de auteur:

Mustafa Cakir

Mustafa is een Young Professional Java met een bedrijfskundige achtergrond. Hij is constant op zoek naar de “missing link” tussen IT en management en probeert dat zoveel mogelijk op te vullen met zijn expertise.