ORDINA BLOGT

In gesprek met… Campus Recruitment Business Partner Maaike Koster

  • Maaike Koster
  • 1 februari 2018

In gesprek met… Campus Recruitment Business Partner Maaike Koster

Maaike Koster werkt sinds december 2017 bij Ordina als Campus Recruitment Business Partner, waarbij ze verantwoordelijk is voor de Young Professionals unit. Een hele mond vol, maar wat houdt haar functie precies in?

“Als Campus Recruitment Business Partner ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van relaties met hogescholen, universiteiten en studieverenigingen. We zijn aanwezig op carrièrebeurzen en bedrijvendagen, geven workshops, lezingen en trainingen en organiseren andere studie-gerelateerde events. Ik ben verantwoordelijk voor de organisatie van deze events. In de rol van Campus Recruitment Business Partner hou ik me bezig met het werven van kandidaten voor ons Young Professional Programma. Daarbij organiseer ik ook selectie- en in housedagen. Ook is het essentieel dat ik regelmatig contact heb met de verschillende business units binnen Ordina, aangezien daar de specifieke behoefte aan Young Professionals ligt.”

Hoe heb je de eerste weken binnen Ordina ervaren?
“De eerste twee weken dacht ik vooral ‘help!’. Ik werd echt in het diepe gegooid. Omdat ik de enige binnen het team van recruiters ben die zich focust op de Young Professionals, was het even zoeken naar de invulling van mijn rol. Gelukkig werk ik graag zelfstandig en ben ik niet bang om initiatief te nemen of nieuwe ideeën te bedenken. Ik heb voor mezelf dan ook eerst een plan opgesteld en ben direct kennis gaan maken met mensen in de organisatie die me relevant leken. Vervolgens ben ik gaan inventariseren welke contacten er al lagen en welke evenementen in het verleden wel en niet geslaagd waren. Van daaruit ben ik lijntjes gaan leggen.”

Dus je hebt snel ‘leren zwemmen’?
“Zeker. Soms is er even dat stemmetje dat zegt ‘kan ik het wel?’. Maar vanaf dag één kreeg ik de vrijheid om mijn rol naar eigen inzicht in te vullen. Wanneer er weinig kaders zijn, wordt je ook niet beperkt in je creativiteit en dat is fijn. Nu sta ik er ook niet alleen voor hoor. Iedere donderdag werk ik met mijn collega-recruiters in dezelfde ruimte, dus dan kan ik makkelijk iets vragen. Op andere dagen kan ik ook altijd langs lopen bij een van mijn collega’s en wordt er uitgebreid de tijd genomen om iets uit te leggen. Ordina is een informele organisatie, dus je maakt gemakkelijk een praatje en collega’s zijn altijd bereid je te helpen.”

Wat hoop je eind 2018 bereikt te hebben?
“Het is mijn doel dit jaar een flink aantal Young Professionals te enthousiasmeren voor ons programma, zodat de aanwas van jong talent blijft. Ook intern ligt er nog een uitdaging. Wanneer er behoefte is aan nieuwe medewerkers, wordt haast automatisch om seniors gevraagd. Terwijl júist de combinatie van verschillende ervaringsniveaus tot successen leidt. Daarnaast ga ik investeren in sterke relaties met hogescholen en universiteiten, zodat we als partners op kunnen trekken. Uit ervaring weet ik dat zulke partijen een beetje huiverig zijn voor recruiters, maar er toch graag meer over willen weten zodra ze horen wat we allemaal aanbieden vanuit Ordina!”

Wat biedt Ordina dan zoal?
“We geven regelmatig lunchlezingen en organiseren workshops waarbij studenten in de praktijk kennis maken met de inhoud van hun studie. Ook zijn er Ordinadagen waarbij studenten bij ons op bezoek komen om cases te doen. Van de studenten die daaraan deelnemen verwachten we niet dat ze ook direct voor Ordina als toekomstig werkgever kiezen, hoor. Daar doen we het niet alleen voor. Wel hopen we ze op een laagdrempelige manier kennis met onze organisatie te laten maken en zo ook een stukje zichtbaarheid te creëren in een markt  met zoveel uiteenlopende organisaties waar je aan de slag kunt.”

Welke veranderingen vinden dit jaar plaats op het gebied van recruitment?
“Binnen het programma voor Young Professionals verandert er het één en ander. Vielen de Young Professionals eerder bij binnenkomst direct onder een afdeling, vanaf dit jaar landen ze bij binnenkomst gezamenlijk in een apart unit genaamd Talentpower. Binnen die unit krijgt elke Young Professional een op maat gemaakt programma met ontzettend veel trainingen en opleidingen. De Young Professionals volgen deze sessies in groepjes. Zo kunnen ze eerst van elkaar leren en samen optrekken.”

Waar let je op in je zoektocht naar Young Professionals?
“Als recruiters bij Ordina zijn we op zoek naar wat we het T-shaped profiel noemen: een breedte- en diepteprofiel.  Behalve een bèta-achtergrond en kennis van- of affiniteit met ICT, spelen soft skills een steeds belangrijkere rol. Wanneer je voor Ordina werkt, voer je projecten uit bij de klant. Dan is het van belang dat je iemand bent die initiatief neemt, mensen weet te overtuigen en in staat bent zelf problemen te analyseren. Je moet jezelf ook weten te verkopen. Voor sommige opdrachtgevers speelt vorm nou eenmaal een grotere rol dan inhoud. Bij Ordina helpen we Young Professionals bij het ontwikkelen van deze soft skills, door naast inhoudelijke trainingen ook trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling aan te bieden.”

Wat maakt het werken bij Ordina zo leuk?
“Het klinkt een beetje cliché, maar iedere dag hier is anders. Soms zijn er dagen dat ik het halve land af reis voor werkbezoeken of op een grote beurs sta, terwijl ik op andere momenten juist veel op kantoor ben voor afspraken met collega’s of sollicitanten. Het leuke is dat ik met mensen op allerlei verschillende niveaus mag werken. Ik hou van sociaal contact, dus daar kan ik me in uitleven. Ik heb het in ieder geval erg naar m’n zin!”