ORDINA BLOGT

Ingestapt: mijn sneltrein naar succes

Marijke, Young Professional met focus op Testen, koos voor Ordina als werkgever. Waarom? Dat lees je in haar blog...

  • Marijke Haaksema
  • 6 februari 2015

Afgestudeerd en dan? Voor mij geen twijfel, ik zocht een vliegende start van mijn carrière. Tijdens mijn afstudeerstage had ik ontdekt dat IT projecten enorm dynamisch en uitdagend zijn. Binnen de IT trok de wereld van consultancy en detachering mijn aandacht; aan de slag gaan bij zeer diverse bedrijven voor een bepaalde tijd. Dat was wat ik wilde. Ik zocht een grote speler die kansen biedt, maar die toch een informeel karakter heeft en regionaal opereert. Ordina voldeed aan die eisen, een veelbelovend begin. En ik kan nu zeggen: mijn ervaringen bij Ordina in mijn eerste half jaar onderschrijven dit zeker. Ordina voldoet aan de eisen die ik stel aan een werkgever!

Hoe is mijn eerste half jaar dan precies verlopen? Eerst ben ik begonnen met de testklas op de locatie Nieuwegein. Hier leer je alles ‘from scratch’ over het testvak. Natuurlijk is TMap een belangrijk onderdeel van het testen, maar de opleiding biedt meer. Onderwerpen als Agile/Scrum, Java, Mobile Testen, Security testen en testautomatisering kwamen aan bod. Zie hieronder het filmpje van mijn geliefde collega-Young Professionals over hun ervaringen in de testklas van april 2014:

Video Young Professional Testklas

Zoals al duidelijk wordt was de opleiding erg gevarieerd en uitdagend. Met het TMap Test Engineer en Agile Foundation certificaat op zak was ik klaar om te starten.

Voor ik het wist was ik aangenomen bij Ziggo in mijn standplaats Groningen. Lekker dicht bij huis; ik kon dus elke dag op de fiets! Bij Ziggo werd ik testmanagementondersteuning, een goede combinatie tussen mijn Bedrijfskundige/management achtergrond en mijn nieuw geleerde vaardigheden als tester. Ik heb binnen deze opdracht enorm veel geleerd; ik heb zelf gebruikersacceptatie testen uitgevoerd, ik heb projectmanagementondersteuningstaken uitgevoerd en uiteindelijk was ik zelfs coördinator van een klein onderdeel binnen het grote project. En dat binnen slechts vier maanden tijd!

De opdracht bij Ziggo liep af en ik gaf bij mijn business unit manager (BUM) aan dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Mijn BUM gaf mij de vrijheid om eerst zelf te zoeken naar wat mij een interessante opdracht leek. Via het interne aanvraagsysteem van Ordina was deze snel gevonden. Ik werd Informatiemanager bij de gemeente Groningen. Andere omgeving, andere taken, oftewel weer een hele nieuwe uitdaging. Maar, dat dan allemaal uiteraard wel weer op fietsafstand van mijn huis.

Al met al kan ik zeggen dat ik de vliegende start gemaakt heb. Het leuke bij Ordina is dat je zelf veel sturing kan geven aan je carrière. Je wordt door middel van coaching-sessies binnen het Young Professional programma gestimuleerd om zelf aan het stuur te staan. Ordina biedt voor mij de voordelen van een regionale, informele organisatie en tegelijkertijd de kansen van een van de grootste spelers in de markt. Ik heb het afgelopen half jaar ontdekt dat er binnen Ordina enorm veel mogelijkheden zijn; je moet zelf echter wel de kans grijpen en aan boord stappen van de sneltrein naar jouw succes.

Enthousiast geworden? Reageer en vertel welk onderdeel binnen de IT je interessant vindt. Wie weet kan ik je in contact brengen met de juiste business unit manager en stap jij net als ik op de sneltrein naar succes!

 

 

 

Over de auteur:

Marijke Haaksema

Marijke is Business Consultant op het gebied van Informatiemanagement en IT Governance bij Ordina. Met een focus op de informatievoorziening van de organisatie en de bedrijfsvoering van de IT-afdeling, kan ze haar Bedrijfskundige achtergrond goed combineren met de opgedane IT kennis uit het Young Professional programma van Ordina