ORDINA BLOGT

Als afstudeerder hoor je er helemaal bij

Rosalie Peterse studeerde af bij Ordina. Lees haar ervaringen in deze blog...

  • Rosalie Peterse
  • 30 juli 2015

Wie ben ik? Rosalie, 22 lentes jong en woonachtig in het mooie Utrecht. Na mijn bachelor Bedrijfskunde ben ik de master Information & Knowledge Management gaan volgen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Mijn studie vorderde en het werd tijd voor mijn masterthesis. Hiervoor ging ik op zoek naar een inspirerende plek waar ik zowel praktijkervaring kon opdoen als mijn masterthesis kon schrijven. Door mijn broer Daniel werd ik enthousiast gemaakt voor Ordina. Hij was toen al werkzaam bij Ordina. En dit was niet zonder effect, ik kwam direct in actie en stuurde een open sollicitatie. Tot mijn verbazing werd ik al na twee dagen gebeld: ik mocht op gesprek komen, het liefst morgen!

Het gesprek volgde en niet zonder resultaat: mijn afstudeerplek was in the pocket! Smart Technologies werd voor zes maanden mijn thuishaven. Ondertussen ben ik officieel afgestudeerd dus mijn Master heb ik op zak! En nog mooier, ik kan mijn opgedane kennis meteen in de praktijk brengen want ik kom per 1 oktober in dienst bij Ordina. Ik ga op het gebied van business development aan de slag voor Smart Technologies. Waar een afstudeerstage al niet toe kan leiden!

Mijn masterthesis was gericht op de coördinatie van de projecten van Smart Technologies. Daarbij heb ik gefocust op de Agile methodologie, waarbinnen ik specifiek keek naar Scrum. Ik heb alle vrijheid en ruimte gekregen om mijn masterthesis te schrijven. Ik voelde me meteen thuis bij Ordina. Echt enorm aardige collega’s. Iedereen wilt je helpen, als je het maar vraagt! Daarnaast ging ik regelmatig mee naar klanten, hielp bij diverse marketing en sales-activiteiten en maakte ik deel uit van een nieuw gezamenlijk project met andere afstudeerders bij Smart Technologies. Ik werd echt als medewerker meegenomen in het bedrijf, waardoor ik mij totaal geen afstudeerder voelde.

Het was super dat ik als afstudeerder mee mocht doen met verschillende activiteiten buiten mijn stage om. De introductiedag, Ordina Talks, het Jong Ordina Strandfeest en het Woman@Ordina-event. Allemaal activiteiten waar ik snel veel nieuwe collega’s heb leren kennen! Zo heb ik ook deelgenomen aan de eerste Hackatrain ooit in Nederland, mede georganiseerd door Ordina. Dit event was een onvergetelijke en bijzondere ervaring. Tijdens een 6,5 uur durende treinreis van Amsterdam naar het driedaagse Tech Open Air festival in Berlijn, hebben alle teams een business case voor de NS opgelost. Drie teams zijn uitgekozen om hun idee verder uit te werken en deze eind september te pitchen. Mijn groepje met twee andere Ordina stagiairs is één van deze drie teams.

Overigens heb ik ook ervaren dat onverwachte en ongeplande situaties kunnen behoren tot de hoogtepunten van je stage. Ik vond het bijvoorbeeld heel gaaf dat ik een presentatie mocht overnemen van een collega die plotseling niet kon presenteren. Daar sta je dan als afstudeerder voor een groep een presentatie te geven, terwijl je er zelf pas drie maanden rondloopt. Super gaaf en erg leerzaam. Ik heb geleerd dat als je een ondernemende instelling hebt, je enorm veel kansen binnen Ordina krijgt! Je kunt jezelf ontplooien bij Ordina, als je maar wilt.

Zes mooie en leerzame maanden om op terug te kijken. Een kijkje in de keuken van Ordina. Met als resultaat: een getekend contract. Nu is het tijd voor vakantie en ga ik twee maanden op reis. In oktober ben ik weer terug, in mijn thuishaven. Tot snel!

Over de auteur:

Rosalie Peterse

Rosalie Peterse heeft met haar oog voor ICT, business en innovatie succesvol haar afstudeerstage bij Ordina Smart Technologies afgerond. Als Young Professional geeft ze vervolg aan haar nog prille loopbaan binnen Ordina.